Bij overlijden dag en nacht bereikbaar
Muziek bij afscheid

Muziek kan ons raken

Bij een afscheid kan een prachtig lied ons raken of een bijzondere boodschap uitdragen. De muziek die je kiest vertelt ons iets over de liefde voor je kind en/of over het gemis. Een lied kan je steun en troost bieden.  Muziek verbindt ons. Het, met elkaar, uitzoeken van muziek en eventueel foto’s vinden mensen vaak fijn, er worden herinneringen en belevingen mee gedeeld.

Muziek is een zeer persoonlijke keuze

Muziek zegt meer dan 1000 woorden. De muziek die bij een afscheid gedraaid wordt, zorgt  voor troost en helpt om gevoelens uit te drukken. Muziek zorgt voor een persoonlijke noot aan het afscheid en is daarom een ontzettend belangrijk element waar je zeker even de tijd voor moet nemen. Er zijn afscheidsliedjes die passend zijn bij het afscheid van een kind. Het is fijn om de muziek een paar keer voor de afscheid samen thuis vast te luisteren om er zeker van te zijn dat het de juiste keuze is en zo kan het net even minder intens binnen komen bij het afscheid. 

Uitzoeken van uitvaartmuziek kun je op verschillende manieren doen.
Bijvoorbeeld:

  • Een nummer met een speciale betekenis 
  • Een nummer dat van toepassing is  
  • Een nummer dat voor of de familie een speciale betekenis heeft
  • Muziek die gaat over afscheid nemen
  • Een nummer waar je gewoon graag naar luistert, bijvoorbeeld omdat de melodie zo mooi is.

Je kunt uiteraard ook voor live muziek, met of zonder zang, kiezen. Denk hierbij aan live piano- of gitaarmuziek, een live zanger(es). Misschien is er een familielid die live een instrument zou willen spelen tijdens het afscheid. Live muziek en zang geeft het afscheid een intiem karakter en het maakt het afscheid nog persoonlijker. En misschien is live muziek en zang van dubbele waarde tijdens het afscheid.

Muziek bij afscheid

Ook voor de muziek bij het afscheid geldt: alles kan en alles mag. Met muziek kan vaak ook een combinatie met bijpassend beeld worden gemaakt door het tonen van één of meerdere foto’s. De keuze is altijd persoonlijk, de muziek bij het afscheid blijft voor altijd van betekenis. In de dagen voorafgaand aan de plechtigheid gaan we met elkaar de muziekkeuzes maken en helpen wij je graag. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de aanlevering van de juiste bestanden en/of fotopresentaties bij de betreffende locatie.

Net als bij het kiezen van een rouwkaart of een kist en bij het samenstellen van een afscheid, zijn er ook voor wat betreft muziek veel mogelijkheden. Wil je advies? Neem dan contact op. Je kunt mij telefonisch bereiken op 06-39269623 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.