Bij overlijden dag en nacht bereikbaar
Vlindersluiting

Kinderen betrekken

Het is belangrijk kinderen te betrekken bij het afscheid. Zij kunnen dit op hun eigen manier doen door het maken van tekeningen of door iets op te schrijven. Het is bijzonder om dit samen met een vertrouwd persoon te doen.

Mooi ritueel

Rituelen helpen kinderen om te beseffen dat er iets belangrijks verandert in hun leven. Een mooi ritueel is het sluiten van de kist met een vlindersluiting. De vlindersluiting is een alternatief voor de gebruikelijke schroefknoppen die gebruikt worden om de deksel te sluiten. Deze vlindersluiting kan door de kinderen zelf worden beschilderd of gekleurd. Op die manier worden zij erbij betrokken. De vlindersluiting kan natuurlijk ook onbeschilderd gebruikt worden.

Herinnering

Voor de daadwerkelijke afscheid kan de vlindersluiting weer van de kist gehaald worden en kunnen de kinderen hun vlindersluiting mee naar huis nemen. De vlindersluiting kunnen ze thuis een plaatsje geven als herinnering. Zo houden de kinderen een troostrijke herinnering over aan het afscheid. Maar ook voor volwassenen die de symboliek van de vlinder aanspreekt kan deze sluiting een klein beetje troost geven. Het is een mooi aandenken voor een persoonlijke herinnering. 

New Life

De vlinders steunen een mooi positief project in noord Pakistan. Ze worden namelijk gemaakt door Nai Zindagi’s ambachtsmensen (Nai Zindagi betekent ‘nieuw leven’ ). De mensen daar hebben geleerd de vlinders te maken. Lees hier meer over het project in Pakistan.

Verschillende maten

De vlindersluiting is verkrijgbaar bij Jade Kinderuitvaart en leverbaar in drie verschillende maten. Er is ook een bijpassende waxinelichthouder of mini-urn te bestellen. Wil je ze bestellen of informatie? Neem dan contact met ons op.